İncir Reçeli kaç dakika kaynaması gerekiyor?
İncirler bir gece önceden iyice yıkanır ve bir tencereye alınır. Üzerlerine toz şeker dökülerek bir gece bekletilir. Ertesi sabah, kısmen erimiş şekerle incirler ocağa alınır ve kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra şurubun kıvamı sık sık kontrol edilir ve kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir.
Olgun incirden reçel yapılır mı?
1 kilogram olgun incirden reçel hazırlamak için 3 su bardağı toz şeker eklemek yeterlidir.
İncir reçelinin piştiğini nasıl anlarız?
Hazır olan incirler ocağa alınır ve kısık ateşte yaklaşık bir saat kadar pişirilir. Reçelin kıvamına geldiğini anlamak için taneli kısmından bir kaşık alıp bir tabağa döküp soğumasını bekleyin. Soğuyan reçel su gibi akmayan bir kıvamdaysa reçelimiz var demektir.
1 kilo incire ne kadar şeker konulur?
Soheila Farmer | “İncir reçeli” ✅ Malzemeler Bir kilo incir için 700 gram toz şeker Çeyrek tatlı kaşığı tereyağı Yarım limon ✅ Hazırlanışı Uygun bir kase… Instagram.
Reçeli kaç dakika kaynaması lazım?
Orta ateşte pişmeye bırakın. Pişirme sırasında tencerenin kapağını açık bırakın. Pişirme sırasında yüzeyinde köpük birikirse tahta kaşıkla temizlemeyi unutmayın. Reçeli 15 dakika pişirin.
İncir Reçeli şekerde ne kadar bekletilmeli?
5 kilo incir için yaklaşık 3-4 kilo şeker kullanılır. İncirler yıkanır, doğranır ve bir gece şekerde bekletilir. Ertesi gün su eklenir, kaynatılır ve 40-45 dakika pişirilir. Reçel limon suyu eklenerek tamamlanır.
Yaş incirin reçeli olur mu?
Reçele ufalanmış ceviz ekleyerek cevizli taze incir reçeli de yapabilirsiniz. Reçeli pişirirken incir reçelini fazla karıştırmamaya dikkat edin. Aksi takdirde dağılır.
İncir reçeli bozulmaması için ne yapmalı?
Kavanozları reçelle doldurduktan sonra, kapaklarını hava almayacak şekilde kapatın ve kavanozları ters çevirin. Reçel dinlendikten sonra serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Orta sıcaklıktaki kiler veya buzdolabı reçeli saklamak için ideal yerlerdir.
2 kilo incir reçeline ne kadar su konur?
İncir reçeli tarifi için malzemeler: 2 su bardağı su, 1 tutam limon tuzu, 2 kilo şeker, 2 kilo incir.
İncir reçeli yaparken kapağı kapatılır mı?
Ayrıca kavanozu kaynar suda yıkayıp durulamayı ve çelik bir kapakla kapatmayı unutmayın. İncir reçeli canınız çekiyorsa ve hemen hazırlayabileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
Reçel sıcakken kavanoza konur mu?
Reçelinizi plastik bir kapta saklamak istiyorsanız, reçeli hala sıcakken eklemeyin. Reçeli plastik kaplara böleceksiniz ve soğuduktan sonra aktardığınızdan emin olun. Ancak reçeli saklamanın ideal yolu, ilk kez ısıtıldıktan sonra kavanozlara dökmektir.
Sulu olan incir reçeli nasıl koyulaştırılır?
Reçel sulu hale gelirse, tekrar kaynatmak kıvamını koyulaştırmaya yardımcı olabilir. Bu durumda, reçeli tekrar ocağa koyup tekrar kaynatmak gerekebilir. Bu, fazla suyun buharlaşmasını sağlayarak reçelin kıvamının koyulaşmasına yardımcı olacaktır.
İncir Reçeli ne kadar kaynamalı?
*Eğer vaktiniz varsa ve daha homojen bir reçel elde etmek istiyorsanız; bekletme işlemini geceden sabaha kadar bir zamana yayın; bu, incirlerin suyunu salmasını ve toz şekerin tamamen erimesini sağlayacaktır. Su ve tarçın çubuğunu ekleyin ve ara sıra karıştırarak kısık ateşte 40 dakika pişirin.
Katı olan reçele ne yapılır?
Ama diyelim ki sertleşme sorunu yaşadınız ve reçelinizi kurtaramayacağınızı düşündüğünüz bir durumla karşılaştınız. Böyle anlarda hemen başka bir tencereye su dökün. 1 kg meyveden reçel yapmak için 3 bardak su yeterlidir.
İncir Reçeli sağlıklı mı?
İncir reçeli, yüksek lif içeriği nedeniyle sindirim sistemi için en faydalı reçel türlerinden biridir. Sindirim sisteminin ve özellikle bağırsakların düzgün çalışmasına yardımcı olur. İncir reçeli güçlü bir antioksidan kaynağıdır.
İncir reçeline ne kadar su konulur?
BÜTÜN İNCİR REÇELİ 2,5 kg incir (olgun ama sert) 2 kg toz şeker. 2 litre su.
Pişmiş reçele şeker katılır mı?
Reçeli koyulaştırırken ilave şeker eklemek gerekebilir. Şeker, reçelin kıvamında büyük rol oynar.
1 kilo İncir Reçeli ne kadar?
İncir reçeli (brüt: 1 kg) – 198.
1 kilo kuru incire ne kadar su konur?
Malzemeler: 1 kg kuru incir, 5 su bardağı içme suyu, 3 su bardağı pancar şekeri, 1 adet tarçın çubuğu, 5-6 adet kuru karanfil, 1 adet limon suyu, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 su bardağı iri ceviz.