İçeriğe geç

Locka Ne Demek Tdk

Boşnakça loçkam ne demek?

Loçkam: Balkan Türkleri bu kelimeyi “canım, sevgilim” anlamında kullanırlar.

Lakır ne demek TDK?

1. Kelime, tabir, cümle: Daha önce hiç duymadığım bir Türkçe cümleydi. 2. Kelam, mesel, söylev, sohbet: Gevezelik etti; Bütün gece konuştular ve beni uyanık tuttular.

Mütalaa ne demek TDK?

Mutalaa kelimesinin Türk Dil Kurumu Sözlüğü’ndeki ikinci anlamı ise; “Bir konu üzerinde ayrıntılı düşünceden ortaya çıkan görüş veya yorum”dur.

Kahir ne demek TDK?

Kahır kelimesi sıkça kullanılan kelimelerden biridir. Bu kelime dilimize Arapçadan girmiştir. Türk Dil Kurumu’na göre kahır kelimesi, mahvetmek, yıkmak, bir sorundan dolayı derin üzüntü duymak anlamına gelir.

Locka kime denir?

Loçka kelimesi genellikle loçkam olarak kullanılır. “Sevgilim” veya “tatlım” anlamına gelir. Loçkam genellikle romantik partnerlere veya hayat arkadaşlarına hitap etmek için kullanılan bir terimdir.

Arnavutça canım ne demek?

Zemra, Shpirt Zemra = kalp Shpirt = ruh Ayrıca canım <3. aşkım <3.

Lakırdıya ne demek?

Karar, müzakere, müzakere: Yarın konuşuruz, konuştuk onunla.

Guftekar ne demek?

Şarkı sözü yazarı, kendisinin veya başka birinin söyleyeceği şarkıların sözlerini yazan kişidir.

Boş lakırtı ne demek?

Chatter, boş konuşma veya saçmalık anlamında kullanılır. Bir cümlede boş kelimeler veya boş sözler kullanmak istiyorsanız, istenen durum chatter kelimesiyle ifade edilebilir.

Teveccüh anlamı ne?

Teveccüh, yönelmek anlamına gelir. Tasavvuf terimidir. Tasavvufta, Tevaccuh, Şeyh’in tüm manevi gücünü talebesinin kalbine yöneltmesi ve bunu bir infüzyona neden olacak şekilde iletmesi anlamına gelir.

İ müteakip ne demek?

Sonraki kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Mutâkib” kelimesinden türemiştir ve “ardışık, ardışık” anlamına gelir.

Mütâlea ne demek?

Mutalea kelimesi geçmiş kültürlerden günümüze uzanan kelimelerden biridir. Her alanda kullanılan bu kelime, esas olarak bir şey hakkında düşünmek ve bir fikir ortaya atmak anlamına gelir. Aynı zamanda bir test olarak da kullanılır.

Uckun ne demek TDK?

İlkbaharda yetişen ve yükseklik farkına göre olgunlaşan uskun (dağ muzu), besin değeri oldukça yüksek, ekşi bir bitki olup, yöre halkı tarafından bazı hastalıklara iyi geldiği düşünülmektedir.

Ya Kahhar ne demek anlamı?

Sözlükte, “fethetmek, üstün gelmek, zorla istediğini yapmak” anlamına gelen kahr kökünden gelen ve “yenilmez, güç ve hakimiyet sahibi tek kişi” anlamına gelen abartıyı ifade eden bir sıfattır.

Kirloş ne demek TDK?

adj. ve I. (kir benzetmesini kullanarak) günlük konuşma dili. Kirli, pis, özensiz (kişi).

Boşnakça nasılsın ne demek?

Nasılsın? – Kako ste? Nasılsın?

Boşnakça kardeşim ne demek?

İsmi. (Boşnakça lehçesi) Kardeş.

Boşnakça Türkçe benzer mi?

Hayır, hiç de değil. Boşnakça, Lehçe, Slovence, Bulgarca vb. Bir araya gelen ve onlarla benzerlikler paylaşan bir Slav dilidir. Slav dilleri, İngilizce, Portekizce, Yunanca ve Litvanca gibi dilleri içeren Hint-Avrupa dil ailesine aittir.28 Ağustos 2023Hayır, hiç de değil. Boşnakça, Lehçe, Slovence, Bulgarca vb. Bir araya gelen ve onlarla benzerlikler paylaşan bir Slav dilidir. Slav dilleri, İngilizce, Portekizce, Yunanca ve Litvanca gibi dilleri içeren Hint-Avrupa dil ailesine aittir.

Boşnakça hangi dile yakın?

Bugün Boşnakça Bosna-Hersek’in resmi dilidir, Sırpça Sırbistan’ın resmi dilidir ve Hırvatça Hırvatistan’ın resmi dilidir. Sadece lehçede farklılık gösteren bu üç dil ile Türkçe arasındaki ilişki yüzyıllar öncesine dayanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Oral Seks Yapan Escort